23948sdkhjf

175 millioner kroner til hurtigere diagnose og behandling af kræftpatienter

For sygehusene betyder pengene bl.a. flere ressourcer til eksempelvis at kunne lave flere scanninger og ultralydsundersøgelser.
Regeringen vil i år bruge 175 millioner kroner til dels at styrke praksissektoren, så de praktiserende læger får bedre redskaber til at henvise patienterne direkte til diagnostiske undersøgelser på sygehusene, og dels til at sygehusene kan øge deres kapacitet, så de kan udrede og behandle flere patienter. Målet er, at flere danskerne overlever en kræftsygdom, siger sundhedsministeren.

"For mennesker ramt af kræft kan hurtig udredning og behandling betyde forskellen mellem liv og død. Derfor er det godt, at de praktiserende læger og sygehusene nu og de næste år frem får bedre muligheder for hurtigere og bedre at kunne tage sig af de patienter, der har uklare sygdomssymptomer, som kan være kræft. Det kommer til at redde liv", siger sundhedsminister Nick Hækkerup.

Pengene betyder blandt andet, at de praktiserende læger får mere vejledning, faglig sparring og ekstra uddannelse i at opspore kræft. Og for sygehusene betyder det øget ressourcer til eksempelvis at kunne lave flere scanninger og ultralydsundersøgelser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094