23948sdkhjf

Region Nordjylland: Første udbud af lægeklinikker på vej

Region Nordjylland inviterer interesserede aktører til at indgå i dialog med henblik på at drive lægeklinikker flere steder i regionen.
Regionsrådet har netop besluttet sig for, hvilken model Region Nordjylland vil benytte, når der skal udbydes drift af almen praksis. Regionsrådsmedlem og formand for praksisplanudvalget, Pernille Buhelt, glæder sig over, at regionen med den nye lovgivning på sundhedsområdet har fået nogle nye muligheder for at løse de lægedækningsproblemer, der også kan forudses i fremtiden.

"Disse redskaber er vi forpligtede til at bruge. Jeg er sikker på, at vi kan sikre et holdbart lægetilbud til borgerne, med den måde vi har valgt at skrue udbuddet sammen på. Vi har lagt vægt på, at det skal være muligt for både større og mindre virksomheder at byde på de pågældende ydernumre. Praktiserende læger kan være tilbudsgivere på lige fod med andre private virksomheder, hvis de foretrækker dette frem for at overtage et ydernummer. Samtidig skal der ikke være tvivl om, at løsninger med Praktiserende Lægers Organisation (PLO) på ydernummer efter overenskomstens regler fortsat vil blive foretrukket. Der er således mulighed for at annullere udbuddet helt frem til politisk behandling, hvis en praktiserende læge vil overtage ydernummeret", siger Pernille Buhelt.

Region Nordjylland inviterer nu interesserede aktører til dialogmøde omkring drift af almen praksis. De pågældende praksis ligger i kommunerne Thisted, Jammerbugt, Hjørring, Brønderslev, Mariagerfjord og Frederikshavn.

Reglerne i den nye lovgivning på sundhedsområdet er trådt i kraft, og heraf fremgår det, at regionen har pligt til at udbyde driften af ydernumre til andre leverandører end praktiserende læger, hvis det ikke har været muligt at besætte ydernummeret med en praktiserende læge.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078