23948sdkhjf

Falck og BØRNEfonden vil uddanne beninsk sundhedspersonale

I et nyt virksomhedssamarbejde vil Falck og BØRNEfonden træne sundhedspersonale i det vestafrikanske land Benin i at assistere sikre fødsler for at nedbringe mødredødeligheden. Samtidig skal lokalsamfundet uddannes i mor-barn-sundhed og førstehjælp. Projektet er det første af sin art.
Falck rykker sammen med BØRNEfonden ind i det vestafrikanske land Benin de kommende to år. I et nyt virksomhedssamarbejde går Falck og BØRNEfonden sammen om at uddanne beninsk sundhedspersonale og opgradere sundhedsklinikker.

Det skal skabe bedre rammer for fødsler og dermed nedbringe mødredødeligheden. BØRNEfonden har lavet udviklingsarbejde i 20 år i Benin, hvor kapaciteten i sundhedssystemet er yderst begrænset, og høj mødredødelighed er et stort problem.

CEO Bolette Christensen ser store perspektiver i det nye samarbejde med Falck.

"Falck har nogle særlige erfaringer med at træne personale og arbejde på svært tilgængelige steder, hvor der mangler udstyr og moderne teknologi. De kompetencer er helt afgørende for at flytte viden over i sundhedssektoren i Benin. Vi har store forventninger til samarbejdet, også fordi det bliver første gang, en dansk udviklingsorganisation går sammen med en privat aktør på sundhedsområdet på den her måde", siger Bolette Christensen.

Rent praktisk varetages uddannelsen af Falck, der populært sagt skal "træne trænere". I alt skal 25 læger, jordmødre og sygeplejersker uddannes, så de kan uddanne og træne ca. 160 ansatte på små sundhedsklinikker i otte landkommuner.

"Vi er utroligt stolte over at indgå denne aftale med BØRNEfonden, hvis arbejde på mange måder harmonerer med Falcks værdigrundlag og vores visioner. Aftalen giver vores medarbejdere en fantastisk mulighed for at bruge deres uddannelse og kompetencer i Benin og være med til at gøre en forskel for borgerne der", siger regionsdirektør Diana Sørensen fra Falck.

Lokale trænere

Ud over indsatserne på sundhedsklinikkerne vil der også blive givet kurser i mor-barn-sundhed og førstehjælp efter samme model, hvor Falck uddanner 25 lokale trænere, som siden skal uddanne op mod 600 mænd og kvinder i førstehjælp og mor-barn-sundhed. Det kan ifølge BØRNEfonden også gøre en stor forskel i lokalområdet, hvor der generelt er meget begrænset viden om sundhed og forebyggelse af sygdom.

"NGOer som BØRNEfonden har de rette lokale kontakter, infrastrukturer og medarbejdere og vil være en meget vigtig del af sundhedssystemerne i Afrika i lang tid fremover. Derfor er et tæt samarbejde med BØRNEfonden - og andre NGOer - en væsentlig forudsætning for, at vi når vores mål om at levere sundhedsydelser i disse lande, som har et markant behov for Falcks kompetencer", siger Diana Sørensen.

I BØRNEfonden håber man, at samarbejdet kan levere så gode resultater, at projekt på sigt kan skaleres op, og træningen kan gennemføres i andre områder i Benin og i Vestafrika.

CEO Bolette Christensen håber også, at der med tiden kan komme andre erhvervssamarbejder til.

"Sundhedssektoren er bare et område, hvor der er store udfordringer i Vestafrika. Vi mener, at private virksomheder sammen med organisationer kan byde ind på mange andre områder, og derfor arbejder vi målrettet på at få flere erhvervspartnere i tale, som kan se både et godt formål og en god forretningsmulighed på længere sigt i Vestafrika", siger Bolette Christensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078