23948sdkhjf

FOA: Uansvarligt at sidde på hænderne

Debatindlæg af FOA - næstformand Mona Striib reagerer på en ny opgørelse omtalt i Avisen.dk.
Der er uansvarligt, at regeringen sidder på hænderne, mens antallet af ledige, der er faldet for den forkortede dagpengeperiode og ikke kan få et arbejde, nu er vokset til 35.000 personer.

En løsning kan ikke vente til efteråret, hvor regeringens dagpengekommission skal komme med deres anbefalinger til et nyt dagpengesystem.

Vi har en kæmpegruppe af mennesker, der ikke kan komme i arbejde. Vi ved, at mange snart opbruger deres ret til midlertidige ydelser. Regeringen lader dem i stikken, når de afviser at tage stilling til problemet før dagpengekommissionen afslutter sit arbejde til efteråret – på den anden side af valget.

Over 4.000 medlemmer af FOA har opbrugt dagpengeretten i 2013 og 2014.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har opgjort den aktuelle forsørgelsesstatus for ledige, der har opbrugt retten til dagpenge fra januar 2013 til oktober 2014.

Samlet har 47.843 har mistet retten til dagpenge fra januar 2013 til oktober 2014 ifølge Avisen.dk. 27 procent har fået et job. 22 procent er på arbejdsmarkedsydelse.

14 procent er på kontanthjælp eller uddannelseshjælp. Seks procent får sygedagpenge, andre seks procent er i seniorjob. Efterløn tegner sig for fem procent og fire procent får efterløn.

10 procent står i kategorien "hverken job eller ydelse", hvilket er et bekymrende højt antal.

Hver tiende, der er faldet for den nye dagpengeperiode, er nu uden egen indtægt eller forsørgelse. Det er et kæmpemæssigt problem. Bag de tal står familier uden indtægt og børn, der må gå for lud og koldt vand. Det er uhørt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078