23948sdkhjf

Randers skal være røgfri i 2025

Planen om at blive røgfri i løbet af de næste ti år involverer et samarbejde på tværs af alle forvaltninger i kommunen.
Om ti år skal max fem procent af borgerne i Randers Kommune være rygere. Det er målet for den ambitiøse plan om Røgfri Randers 2025, som netop er vedtaget som en del af Randers Kommunes sundhedspolitik for perioden 2015-2017.

Randers Kommune har allieret sig med verdens storbyer, når kommunen går ind i kampen for at være så godt som røgfri i 2025. Her deltager blandt andet Sydney og New York samt repræsentanter fra WHO, og næste møde finder sted i Danmark i juni 2015.

"Det er en ambitiøs plan, og et epokegørende punkt i en sundhedspolitik, og jeg er stolt af, at Randers vil være med til at gå forrest i kampen for røgfri miljøer," siger formanden for Sundhed og Ældreudvalget Leif Gade.

På landsplan er Randers indgået i et 6-by samarbejde, hvor Danmarks seks største byer arbejder sammen om alle at blive røgfri i 2025.

Bredt samarbejde

Planen om at blive røgfri i løbet af de næste ti år involverer et samarbejde på tværs af alle forvaltninger i kommunen.

"Vi har blandt andet planer om at etablere flere røgfrie matrikler, hvor børn og unge færdes, og vi vil desuden indgå partnerskaber med for eksempel virksomheder og uddannelsessteder," fortæller sundhedschef Lene Jensen.

Der er også planer om at sikre, at alle institutioner i Randers Kommune udarbejder en lokal politik om rygning, og at arbejdspladserne kommunen går forrest i forhold til at efterleve visionen om røgfri skole- og arbejdstid.

I Randers Kommune ryger 19 procent af den voksne befolkning, viser en undersøgelse fra 2013. Delmålet i denne sundhedspolitik er, at denne andel af befolkningen er reduceret til 12 procent i 2017. Målet med Røgfri Randers 2025 er, at højst 5 procent af randrusianerne ryger i 2025.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127