23948sdkhjf

Dansk robot automatiserer transporten på sygehuset

Fynske MiR, Mobil Industrial Robots, står bag transport-robotten MiR100.
MiR100 robotten er firkantet, hvid og med runde hjørner og hjul på. Der er tale om en højteknologisk, intelligent udgave af noget, der kan ligne et bord med hjul, og den er på størrelse med en halv europapalle, fortæller MiR. Robotten kan automatisere intern transport på bl.a. sygehuse.

"På Herlev Hospital undersøger og tester man øjeblikket, hvor man her kan udnytte mulighederne i MiR og spare kostbar ventetid og lønkroner på intern transport af post, mens et Åbenrå sygehus i Jylland planlægger, at transport af sengelinned fremover skal ske med en hel flåde af mobile robotter", fortæller MiR.

Vækstpotentialet er stort

Den fynske investor, Søren Michael Juul Jørgensen, har netop valgt at investere et sekscifret beløb i virksomheden MiR, som han i et års tid har været bestyrelsesmedlem for.

"Vækstpotentialet for et produkt som dette er virkelig stort. Det, der kendetegner nogle af de største eksportsucceser, vi har i Danmark, er stifterens passion. MiR’s stifter, Niels Jul Jacobsen, går op i MiR med liv og sjæl, og han er en gudsbenådet opfinder og udvikler. Men for de fleste opfindervirksomheder kommer der et tidspunkt, hvor man må sige: "Nu bliver du nødt til at flytte dig fra den her direktørstol , for du kan ikke mestre det hele alene". Derfor er det et lykketræf og et stort scoop, at MiR kunne håndplukke Thomas Visti som ny CEO med solid kommerciel erfaring. Sidegevinsten er, at Niels Jul, Jacobsen dermed kan fokusere endnu flere kræfter på videreudvikling af produktet i rollen som teknisk direktør", siger Søren Michael Juul Jørgensen.

Sidste år blev der solgt 1300 mobile robotter på verdensplan, og i perioden 2014-2017 ventes en tidobling. MIR forventer i 2017 minimum en omsætning på over 30 millioner og en medarbejderstab på 30-35 personer. I første omgang fokuserer MiR på det danske og tyske marked i 2015. I årene derefter udvides horisonten til flere lukrative markeder for på sigt at blive global leverandør af mobile robotter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078