23948sdkhjf

Handlingsplan skal sikre øko-frugt mod pesticider

Planen er udformet efter at der i efteråret 2013 blev fundet små rester af stoffet prosulfocarb i fire partier af økologiske æbler. Stoffet er ikke farligt for mennesker og dyr, men fund af stoffet kan i værste fald betyde, at de økologiske producenter ikke kan afsætte deres varer.
Handlingsplanen er blevet til med indspil fra alle aktører på området, herunder fra den økologiske produktion, fortæller direktør i Videncentret for Landbrug, Planteproduktion, Ivar Ravn:

"Der er bred enighed om, at problemet kan forebygges ved omhyggelighed med sprøjtningen. I samarbejde med virksomheden Syngenta Crop Protection, der producerer ukrudsmidlet Boxer, som indeholder prosulfocarb, sætter Videncentret som led i planen en række aktiviteter i gang. De skal informere, uddanne og anspore landmændene til at bruge teknikker og sprøjte under vejrforhold, der minimerer risikoen for at midlet spreder sig til andre marker. Det handler blandt andet om at vælge de rette sprøjtedyser og sprøjte under de optimale vejrbetingelser", siger han.

Ivar Ravn forventer, at handlingsplanen vil løse problemet.

"Det tager en tid, inden tiltagene slår igennem med fuld effekt, og jeg kan ikke garantere, at vi ikke vil opleve enkeltstående tilfælde af spredning også i fremtiden. Men målet med handlingsplanen er at vi fremover undgår spredning udover de marker hvor midlerne skal virke", siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063