23948sdkhjf

Temaeftermiddage for kræftramte er en succes

I Randers Kommune forsøger man at hjælpe kræftramte og deres familier med temaeftermiddage, hvor deltagerne både bliver klogere på sygdommen og får mulighed for at dele deres erfaringer med andre kræftramte og pårørende
Og det kan have stor betydning og lette vejen igennem sygdomsforløbet og rehabiliteringen, forklarer Vibeke Dahl, der er forløbskoordinator for kræft i Randers Kommune.

"Som kræftsyg er det enormt vigtigt at få svar på de mange ubesvarede spørgsmål, der dukker op undervejs i et sygdomsforløb. Det samme gælder de pårørende. For kræft rammer jo ikke bare den enkelte, men hele familien. Det betyder også meget, at den syge og familien ikke føler, at de står alene med alle følelserne og frustrationerne, og derfor giver vi de kræftramte et rum, hvor de både får mulighed for at blive klogere på følgerne af sygdommen og får lejlighed til at stille spørgsmål og høre erfaringer fra andre, der lever eller har levet med en kræftsygdom", forklarer hun.

Temaeftermiddagene foregår i Randers Sundhedscenter, der er omdrejningspunkt for alle sundhedstilbud i Randers Kommune, herunder rehabiliteringen af kræftsyge. Temaet er forskelligt fra gang til gang, men handler altid om emner, der på den ene eller anden måde berører de kræftramte og deres familier, ligesom der ofte er besøg af forskellige eksperter på kræftområdet, som sætter fokus på konkrete problemstillinger og svarer på spørgsmål.

Og den recept har været så god, at der gentagne gange har været fulde huse til arrangementerne. Det glæder forløbskoordinator for kræft, Vibeke Dahl.

"Vi forløbskoordinatorer får mange spørgsmål om det at have kræft, og mange gange er det naturligvis de samme ting, der bliver spurgt om. Derfor giver det god mening at samle de kræftramte og deres pårørende og invitere en fagperson med specielt kendskab til et område. På den måde bliver de forhåbentlig klogere på sygdommen og deler deres erfaringer med andre kræftramte og pårørende. Jeg tror, vi har så stor succes med temaeftermiddagene, fordi vore emner altid udspringer af de spørgsmål, vi får gennem vores daglige arbejde med kræftramte og deres pårørende. På den måde bliver det hele mere vedkommende og slår ned lige der, hvor behovet er", siger hun.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085