23948sdkhjf

Rebildborgernes sundhed under lup

Ud af 2700 mulige svar fra +16-årige har 58,4 % af borgerne i Rebild Kommune bidraget til den landsdækkende undersøgelse af danskernes sundhed. Det er den største svarprocent i region nord.
88 % af borgerne i kommunen vurderer deres helbred som "fremragende", "vældig godt" eller "godt" – mod 85 % i 2010. Tallet for hele regionen på 85 %.

"Det betyder rigtig meget for ens sundhed og trivsel at man selv føler man har det godt, og at 88 % gør det er jo rigtig glædeligt", siger formand for Sundhedsudvalget Annette Søegaard.

Undersøgelsen viser, at antallet af rygere er faldet med 6 % siden 2010, og at flere (særligt mænd) har et højrisikoforbrug af alkohol. Det største alkoholforbrug sker blandt unge mellem 16 og 24 år.

"Oveni alt det positive kan vi desværre se at der er en gruppe unge rygere som også har et for højt alkoholforbrug, spiser usundt og bevæger sig for lidt. Det er en tendens vi vil forsøge at vende", siger Annette Søegaard.

Undersøgelsen viser desuden at flere dyrker motion, og at 53 % af borgerne en BMI over 25, og af dem er 17 % svært overvægtige. Det er fortrinsvis mænd over 25 år der er overvægtige.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063