23948sdkhjf

Plejepersonale uddannes i nænsom nødværge

I løbet af efteråret og vinteren er ca. 200 medarbejdere i ældreplejen i Hørsholm Kommune på workshop.
"Hvis en person griber fat i Jeres hånd, og ikke vil give slip, så kan I strække fingrene ud og gøre sådan her, og så kan personen ikke længere holde Jer fast", siger instruktøren og demonstrerer øvelsen.

Det er en torsdag formiddag i oktober, og på rådhuset i Hørsholm er medarbejdere i ældreplejen samlet til workshop i konflikthåndtering.

Plejepersonale er blandt de mest udsatte faggrupper, når det handler om vold og trusler om vold på arbejdspladsen, og på Durewall Instituttets workshop får medarbejderne en række praktiske værktøjer til, hvordan man kan forebygge og nedtrappe en konflikt, så den ikke ender i vold eller trusler om vold. De lærer også at passe godt både på sig selv og borgeren, hvis situationen spidser til. Det er et kursus i Nænsom Nødværge®, og det bygger på Durewall-metoden, hvis grundprincip er "at med mindst mulig kraft opnå størst effekt uden at forårsage smerte eller skade".

På workshoppen får plejepersonalet praktisk undervisning i forskellige fysiske greb, som har rødder i den traditionelle japanske selvforsvarskunst jiu-jitsu, og kurset har bl.a. også fokus på, hvordan man kan undgå konflikter ved at sende de rigtige signaler med sit kropssprog.

Læs hele artiklen i den seneste trykte udgave af Magasinet Pleje. Er du ikke allerede abonnent, kan du købe et abonnement, ved at klikke her:

http://www.magasinetpleje.dk/nyhedsbrev/... - vælg abonnement og udfyld derefter felterne i bunden af siden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235