23948sdkhjf

Ny metode kan måle medarbejderes fysiske aktivitet over flere arbejdsdage

Forskere fra NFA har udviklet en ny metode til at foretage målinger af fysisk aktivitet og kropsposition ved hjælp af bevægelsessensorer.
Over en 7 dages periode foretog forskerne en objektiv måling med bevægelsessensorer og samtidig bad de deltagerne om selv at vurdere, hvor meget tid de dagligt sad ned på arbejdet og i fritiden. Det viste sig, at der var store variationer i deltagernes egne vurderinger, når forskerne efterfølgende sammenlignede resultaterne med de objektive målinger.

I et studie målte forskerne 17 kontoransattes fysiske aktivitet og kropsposition med bevægelsessensor. Her var fokus på at identificere almindelige fysiske hverdagsaktiviteter som at sidde ned, stå, gå, gå på trapper, løbe og cykle. For alle aktiviteter lykkedes det ved hjælp af metoden at identificere aktiviteten med mere end 99 % nøjagtighed, og sensorens pålidelighed i rapportering af de fysiske aktiviteter lå på 99-100 % for alle på nær trappegang, som lå på 95 %.

I et andet studie testede forskerne, om metoden også var velegnet til at måle foroverbøjning af overkrop og armbevægelser i forbindelse med forskellige arbejdsopgaver.

"Det er nogle meget fine resultater, vi får. Det viser, at metoden er både pålidelig og nøjagtig. Da bevægelsessensoren er vandtæt, ledningsfri og ikke større end en tændstikæske, betyder det, at vi nu er i stand til at lave målinger over flere døgn. Og det er epokegørende for at få sikker viden på det ergonomiske område, som vi før har bygget på skøn", siger professor Andreas Holtermann, NFA.

kilde: Nyt fra NFA.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094