23948sdkhjf

Rehabilitering er omsorg

Indlæg af Danske Fysioterapeuters formand, Tina Lambrecht.
FOA har spurgt landets ældrechefer om, hvad den såkaldte Ældremilliard bliver burgt til i deres kommuner. 80 procent siger, at de vil bruge penge på rehabilitering. Det falder ikke i god jord hos FOAs formand, Dennis Kristensen. I en pressemeddelelse siger han: "Politikerne taler om, at ældremilliarden skal løfte livskvaliteten og gøre dagligdagen lidt lettere. Og så går langt de fleste af pengene til rehabilitering, så de ældre kan gøre rent og klare sig selv. Det ligner altså mere en øvelse, der handler om at spare penge på sigt, og det er lidt svært at se, hvor den akut forbedrede livskvalitet opstår."

FOA får det jo nærmest til at lyde som om, det er synd for de ældre at hjælpe dem med at træne til selv at kunne gå på toilettet. Selv de svageste ældre har glæde af at kunne være med til helt almindelige dagligdags aktiviteter.

Der er ingen tvivl om, at det er dybt fornuftigt, at kommunerne bruger lejligheden til at forbedre rehabiliteringen for de ældre. Det rigtige må være at bruge ældremilliarden, så den giver mest mulig livskvalitet til de ældre i stedet for at diskutere, hvilke faggrupper der føler sig forbigået.

Rehabiliteringen ude i kommunerne er også noget, som FOAs medlemmer spiller en stor rolle i. Der arbejder rigtig mange SOSU’er med hverdagsrehabilitering ude i kommunerne i tæt samarbejde med ergo- og fysioterapeuter. Jeg kan simpelthen ikke genkende det billede FOA tegner af, at det skulle være manglende omsorg for de ældre.

kilde: Nyt fra fysio.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08