23948sdkhjf

Dansk støtte til luftbro og ebolaberedskab

Nu skruer Danmark yderligere op for sit bidrag til at bekæmpe ebola-epidemien i Vestafrika.
Danmark støtter luftbro og ebolaberedskab i Vestafrika med 20 millioner kroner.

Epidemien har medført, at mange flyruter er lukket, og det gør det meget vanskeligt at få sundhedspersonale og medicin frem til de værst ramte lande, forklarer handels- og udviklingsminister Mogens Jensen. De 10 millioner kroner går derfor til en FN-luftbro.

"Uden flyadgang til ebola ramte samfund er det ikke muligt for FN og de internationale nødhjælpsorganisationer at bekæmpe epidemien. Derfor har FN anmodet os om støtte til en luftbro, og vi har valgt at bidrage med 10 millioner kroner," siger handels- og udviklingsministeren.

Bidraget går til flytransport af sundhedspersonale og medicinsk udstyr ind og ud af de værst ramte områder i Liberia, Sierra Leone og Guinea.

i Ghana anvendes 10 millioner kroner fra udviklingsbistanden til ebolaberedskab.

"Frygten er, at ebolaen spreder sig til Ghana, der er et knudepunkt i regionen. Derfor gælder det om at forebygge med støtte til lokale sundhedsklinikker og oplysning i Ghana. Og da vi allerede støtter det ghanesiske sundhedsvæsen, anvender vi nu noget af bistanden til landets eget ebolaberedskab. Det er meget vigtigt at huske på, at det handler om at isolere sygdommen og ikke om at isolere de berørte lande".
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095