23948sdkhjf

Den intelligente blindestok

I-Cane blev for første gang præsenteret for et dansk publikum.
I-Cane er en nyudviklet intelligent blindestok baseret på nyeste navigations- og app-teknologi. Den kan bl.a. advare om forhindringer i bryst- og hovedhøjde f.eks. et skilt, stativ eller en bils læsserampe. Og man kan gemme sine ruter f.eks. ned til supermarkedet eller bussen. Endelig kan den blinde bruge sin hørelse 100 pct., hvilket er altafgørende for blinde i trafikken i dag, fortæller Lions Danmark.

I-Cane blev præsenteret for dansk publikum, da tidligere borgmester Thorkild Simonsen på vegne af Lions Danmark og Århus Kræmmermarked i sidste uge overrakte en I-Cane blindestok til de 2 første danske brugere.

I Lions har Peter Voss Hansen været bindeleddet til den hollandske non-profit organisation I-Cane, som udvikler hjælpemidler til handicappede.

"Efter 10 års udviklingsarbejde i Holland har stokken nu nået et punkt, hvor man med fordel kan udnytte de nye muligheder i GPS og I-Phone teknologierne. Det arbejde har vi i Lions Danmark fulgt tæt hele vejen, og vi glæder os over, at vi med donationen fra Århus Kræmmermarked har fået den introduceret i Danmark i tæt samarbejde med Dansk Blindesamfund. I alt beskedenhed er vi også lidt stolte over, at Lions endnu en gang kan være med til at skabe et kvantespring i hjælpemidler til blinde og stærkt synshandicappede - også i Danmark, siger Peter Voss Hansen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.501