23948sdkhjf

Unge på Broen hjælper ældre i gang

Unge fra pilotprojektet Unge på Broen har klargjort 100 brugte computere, som bl.a. skal bruges til at lære ældre at bruge NemID og eBoks.
Pilotprojektet Unge på Broen, der har hjemme på Skjern Tekniske Skole, startede i 2013. Målet var at give 100 unge i alderen 18-30 år på kontanthjælp en ny start og lysten til uddannelse og gode job, så de kan forsørge sig selv. I dag er 60 procent af dem i uddannelse, og adskillige har fået læreplads eller job.

Og nu vil Unge på Broen også hjælpe ældre i gang med at bruge NemID og e-Boks. En halv snes af de 100 unge har arbejdet intenst slettet samtlige data på 100 brugte stationære computere og har installeret alle de nødvendige programmer på dem.

Forleden blev 10 af computerne præsenteret for de ældre i boligselskabet Bomidtvests beboerhus i afdeling 83 på Klokkebjergevej i Skjern. Pyramiden hedder den. Flere ældre har allerede meldt sig til at blive undervist af frivillige i NemID og e-Boks og i at e-maile. Undervisningen går i gang om 2-3 uger.

"Vi er meget taknemlige for de unges indsats. Det er en ufattelig stor hjælp for os. Takket være computerne kan vi nu imødekomme et stort ønske hos vore beboere. Det er svært for mange ældre med de nye digitale postkasser, og de er nødt til at lære det for at kunne kommunikere med kommunen og andre myndigheder," siger afdelingens formand, Marcus Kruse, Skjern.

Han fortæller, at alle 600-700 beboere i boligselskabets afdelinger i Skjern har fået invitationen og at der også er interesse for tilbuddet i Tarm og Ølgod.

kilde: UddannelsesCenter Ringkøbing Skjern
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08