23948sdkhjf

Forslag til sundhedsgarantier er godt nyt for konkurrencen

Indlæg af Dansk Erhverv, markedschef Jakob Scharff.
Dansk Erhverv bakker op om Venstres sundhedsudspil, der er godt nyt for både de danske patienter, erhvervslivet og Danmarks muligheder for at sikre vækst og arbejdspladser.

Berlingske kunne lørdag præsentere Venstres sundhedsudspil, der vil sikre danske patienter kortere udrednings- og behandlingsgaranti og frit valg fra dag 1 på en række behandlinger.

For patienterne betyder udspillet jo ganske enkelt, at de kommer tilbage i centrum og sikres hurtig behandling. Og for erhvervslivet betyder det, at arbejdsdygtige medarbejdere kommer hurtigere igennem et behandlingsforløb og tilbage på arbejdsmarkedet. Dansk Erhverv bakker op om udspillet, og vi håber, at det kan skabe bred politisk opbakning.

Efter den nuværende regering indførte den såkaldte udredningsret og den differentierede behandlingsgaranti, risikerer patienter at vente i flere måneder, før de har fået den fornødne operation eller behandling. Venstre vil med sit sundhedsudspil rulle ordningen tilbage og igen give patienterne retten til at gå til et privathospital efter en måned. Samtidig vil patienterne over en årrække få mulighed for frit valg fra dag 1 på en række behandlinger.

Ved at give patienter mulighed for at vælge et privathospital fra dag 1, vil det offentlige sundhedssystem også blive udfordret på, om de kunne gøre det lidt bedre og lidt mere effektivt. Udspillet vil være med til at sikre en sund konkurrence, så vi får mere sundhed for pengene, tilfredse patienter og hurtigere behandling.

På sigt kan udspillet altså give os et mere fleksibelt sundhedsvæsen i Danmark, hvor konkurrencen vil være med til at stimulere innovation og bedre løsninger for patienterne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.179