23948sdkhjf

Unge på nordjyske ungdomsuddannelser har fået viden om psykisk sygdom

Gennem det seneste år har Psykiatriens informationscenter, Psyk-Info, fortalt over 1300 unge fra nordjyske ungdomsuddannelser om psykisk sygdom. Det er sket som led i EN AF OS kampagnen, der skal være med til at øge åbenheden om psykisk sygdom.
Undersøgelser viser, at mere end hver anden af de nordjyske unge oplever, at de har psykiske problemer eller psykisk sygdom tæt inde på livet. Men hvordan tackler de det - snakker de om det? Det har Psyk-Info været med til at få dem til, ved at komme ud på de nordjyske ungdomsuddannelser med den såkaldte Ungepakke, der består af oplæg fra Psyk-Infos EN AF OS ambassadører, som er tidligere patienter.

Oplæggene handler om hverdagen og livet med psykisk sygdom, men også om fordomme om indlæggelse i Psykiatrien.

Det seneste år har Psyk-Infos EN AF OS ambassadører besøgt 15 skoler og har haft over 1300 elever og lærere i tale. Det foregår ved, at skolerne selv booker et arrangement.

"På nogle skoler har vi mødt 500 unge, og andre steder har det drejet sig om en klasse på 30 elever. Men uanset hvor stort eller lille forum, vi har været i, har det været kendetegnende, at der har været stor lydhørhed og ægte interesse", siger Dorthe Haslund Pape, konsulent i Psyk-Info.

Tilbuddet til ungdomsuddannelserne gælder stadig i 2014.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063