23948sdkhjf

Ny løsning til udredning af inkontinens

SCA Hygiene Products A/S introducerer en ny velfærdsteknologisk løsning kaldet TENA Identifi til brug i udredningen af inkontinente borgere.
Løsningen er blevet testet blandt inkontinente beboere på ni danske plejehjem. TENA Identifi kan indgå i udredningen af den inkontinente borger som et elektronisk værktøj til kortlægning af borgerens vandladningsmønster. Gennem elektroniske sensorer indlagt i en ble kan tidspunktet og mængden for borgerens vandladninger for første gang registreres automatisk, uden at personalet skal foretage manuelle registreringer. Disse målinger samles automatisk i en rapport, der grafisk illustrerer, hvornår borgeren har behov for hjælp til f.eks. toiletbesøg.

"Nøglen til god inkontinenspleje er en præcis udredning, hvor den enkelte borgers plejebehov afdækkes. En vigtig del af udredningen er en kortlægning af borgerens vandladningsmønster. Indtil nu har indsamling af denne viden krævet et stort manuelt registreringsarbejde foretaget af mange forskellige plejemedarbejdere i skiftende vagthold, hvilket øger risikoen for fejlregistreringer. Teknologien i TENA Identifi reducerer fejlregistreringer samtidigt med, at processen gøres langt mere smidig og mindre ressourcekrævende," siger projektleder på TENA Identifi hos SCA, Christian Vejlesby.

Han mener, at TENA Identifi styrker kvaliteten i den individuelle kontinenspleje, fordi plejepersonalet har den nødvendige viden til at planlægge hjælp til toiletbesøg på de rigtige tidspunkter, og til at vælge præcis den ble, som borgeren har brug for.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078