23948sdkhjf

Jubilæum på fertilitetsklinikken

Siden begydelsen i 2004 har Aalborg Universitetshospitals fertilitetsklinik i Dronninglund medvirket til, at flere end 2000 børn er kommet til verden. På fredag fejrer klinikken 10 års jubilæum.
Det anslås, at omkring 4 ud af 5 kvinder bliver gravide efter en eller flere behandlinger på Fertilitetsklinikken Dronninglund. Gennem årene er der udviklet bedre og mere målrettede behandlinger til kvinderne. Blandt andet anvender klinikken nu individuel hormondosis tilpasset hver enkelt kvinde, hvilket giver færre bivirkninger. Man tilbyder også en del af kvinderne en behandling, hvor man undlader at sætte dem kortvarigt i kunstig overgangsalder – noget, der hidtil har været almindeligt, men som kan være meget ubehageligt for kvinden, forklarer klinikkens leder, specialeansvarlig overlæge Bjørn Pedersen

"Derudover er vi for nylig sammen med andre klinikker begyndt på et projekt, hvor vi har fokus på forberedelse af livmoderen. Det sker ved at lave en miniudskrabning, inden æggene sættes op. Det aktiverer tilsyneladende slimhinden, som efterfølgende tager bedre mod æggene. Dette har tidligere været forsøgt i mindre undersøgelser, og noget tyder på, at det virker", siger Bjørn Pedersen.

Sammen med sine medarbejdere er han også meget begejstret for klinikkens to embyoskoper (avancerede rugemaskiner). Her kan man følge æggenes udvikling fra befrugtning – og indtil de sættes op i livmoderen.

"Vi arbejder på at udvikle vores teknik til at kunne vælge præcist det æg, som giver den største chance for, at behandlingen resulterer i den ønskede graviditet", fortæller Bjørn Pedersen.

Fredag den 5. september fejrer fertilitetsklinikken de første 10 år med en reception, som finder sted på Aalborg Universitetshospital, Dronninglund, Nørregade 19, 2. etage, 9330 Dronninglund kl. 14 - 16. Håbet er, at såvel tidligere som nuværende patienter og deres børn har lyst til at deltage.

"Det bliver for omfattende at sende invitationer ud til alle dem, vi har hjulpet med at blive forældre, så vi håber, at pressen vil hjælpe os med at formidle invitationen", siger Bjørn Pedersen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094