23948sdkhjf

PKA investerer 415 millioner i grønne obligationer

Nyheden kommer kun få dage efter, at FN´s generalsekretær Ban Ki-moon kraftigt opfordrede pensionsselskaber til at investere i klimavenlig vedvarende energi.
PKA, der administrerer pensioner for tre pensionskasser primært inden for social- og sundhedssektoren, har netop investeret 415 millioner kroner i grønne obligationer. Obligationerne er udstedt af Den Europæiske Investeringsbank (EIB) og den tyske udviklingsbank KfW, som begge har som mål aktivt at bidrage til kampen mod klimaforandringer, og fælles for begge obligationer er, at pengene kun kan benyttes til at finansiere projekter inden for vedvarende energi og øget energieffektivitet.

PKA har i dag ca. 13 milliarder kroner investeret i CO2-reducerende projekter, og nyheden om investeringerne i grønne obligationer kommer kun få dage efter, at FN’s generalsekretær Ban Ki-moon kraftigt opfordrede pensionsselskaber til at investere i klimavenlig vedvarende energi.

"I PKA ønsker vi at integrere klimahensyn i alle vores aktivklasser, og grønne obligationer er et investeringsområde, vi længe har været interesseret i at bevæge os ud i. De projekter, der er omfattet, er områder som PKA allerede investerer markant i, så grønne obligationer er en forlængelse af vores strategi om at øge vores investeringer i vedvarende energi. Vi forventer at investere i flere grønne obligationer som et instrument til at møde det globale behov for investeringer i vedvarende energi og øget energieffektivitet. Det forventer vores medlemmer, og det giver gode afkast til deres pensioner", siger Peter Damgaard Jensen, adm. direktør i PKA.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094