23948sdkhjf

Særlov vil gøre det muligt for flere kræftsyge kvinder at få erstatning

Sundhedsministerieren fremsætter nu en særlov, der bl.a. suspenderer den 10-årige forældelsesfrist for patientskader for kvinder, som har fået en skade, fordi de ved en fejl ikke er blevet indkaldt til screeningsprogrammet for livmoderhalskræft.
"Grundlæggende handler det om, at borgerne skal være trygge ved vores sundhedsvæsen, og når der sker fejl, skal vi være klar til at rette op på dem, sådan som nu bedst kan lade sig gøre. Jeg synes kun, det er ret og rimeligt, at kvinder, der ved en fejl ikke er blevet inviteret til at deltage i screeningsprogrammet, kompenseres for deres skader. Derfor fremsætter jeg et lovforslag, der sikrer, at kvinder med livmoderhalskræft, som i dag er afskåret fra at få erstatning, fordi deres sager er forældede, vil kunne få det", forklarer sundhedsminister Nick Hækkerup.

På baggrund af kvindernes egne oplysninger anslås det, at 25 af de 103 erstatningssager, som Patientforsikringen foreløbig har modtaget, er ældre end 10 år og dermed forældede. Med særloven vil kvinderne kunne komme i betragtning til erstatning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093