23948sdkhjf

Eksport af velfærdsteknologi går tilbage

Den danske eksport af velfærdsteknologi har tabt pusten. Faldet er på 2 mia. kroner siden 2010, viser tal fra DI.
Den danske eksport af automatiseret velfærdsteknologi og software-løsninger samt hjælpemidler og medicoteknisk udstyr tabt pusten og er gået 10 procent tilbage siden 2010. Dermed er eksporten af de tekniske løsninger og det tekniske udstyr nede på 20 milliarder. Til sammenligning er der fortsat fremgang i eksport af lægemidler, der i 2013 rundede 70 milliarder kroner. Det viser tal fra DI.

"Den danske eksport af af medicoteknisk udstyr, hjælpemidler og teknologi som for eksempel velfærdsteknologi og telemedicin har oplevet et fald, hvilket er et udtryk for, at der fortsat er en række barrierer for at nå det store eksporteventyr," siger branchedirektør Mette Rose Skaksen fra DI.

Det skriver magasinet "Mennesket & Maskinen", der er udkommer med Magasinet Pleje.

Et stærkt og tillidsfuldt samarbejde

Mette Rose Skaksen er dog ikke i tvivl om potentialet for eksport af velfærdsteknologi.

En af nøglerne er, at de private lægemiddelvirksomheder indgår innovative samarbejder med teknologibranchen og branchen for medicoteknisk udstyr.

"DI arbejder for, at den offentlige sektor gennem en mere innovativ efterspørgsel styrker udvikling af nye produkter. Vi oplever, at der udvikles løsninger, som er meget specifikke for for eksempel et enkelt hospital eller en enkelt patientgruppe. Løsningerne skal naturligvis være skræddersyet og sætte brugeren i centrum, hvad enten brugeren er patienten eller sundhedspersonalet. Men vi skal blive bedre til at videreudvikle disse løsninger, så de også kan bruges på et hospital i Japan, Kina eller USA. Det kræver et stærkt og tillidsfuldt samarbejde mellem det offentlige sundhedsvæsen og sundhedsindustrien," siger Mette Rose Skaksen.

Læs hele artiklen i magasinet "Mennesket & Maskinen", der udkommer med Magasinet Pleje i dag fredag den 21. november. Er du ikke allerede abonnent, kan du købe et abonnement, ved at klikke her:

http://www.magasinetpleje.dk/nyhedsbrev/... - vælg abonnement og udfyld derefter felterne i bunden af siden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.114