23948sdkhjf

Nyt Patientinddragelsesudvalg afløser Sundhedsbrugerrådet

De nordjyske patienter har netop fået et nyt talerør overfor Regionsrådet i form af det nye Patientinddragelsesudvalg. De konstituerede sig torsdag og udpegede Jens Ibsen som formand.
Den nyvalgte formand Jens Ibsen fra Danske Handicaporganisationer og Landsforeningen SIND ser frem til arbejdet i Patientinddragelsesudvalget, der i år forventer at afholde fire møder.

"Jeg vil gerne arbejde for, at vi sikrer et endnu bedre samspil mellem alle aktørerne på sundhedsområdet. Jeg har oplevet, at patienter føler sig tabt i snitfladerne mellem både sygehuse og psykiatri, de praktiserende læger og det kommunale sundhedsarbejde. Her skal vi arbejde for at fremme den gode dialog og samarbejdet", siger Jens Ibsen.

Udvalget består af otte personer i alt, der er udpeget af henholdsvis Danske Patienter (3), Danske Handicaporganisationer (3), Ældrerådene i Region Nordjylland (1) og Ældresagen (1). Det nye patientinddragelsesudvalg konstituerede sig på et møde 14. august, hvor der udover formandsposten også skulle besættes en næstformandspost. Det blev Anni E. Olesen fra Danske Patienter og Kræftens Bekæmpelse

Patientinddragelsesudvalget skal være talerør for brugerne i forhold til beslutninger i det regionale sundhedsvæsen på både det somatiske og psykiatriske område. Derudover vil Patientinddragelsesudvalget også fremadrettet skulle uddele den traditionsrige Patienternes Pris i samarbejde med Regionsrådet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062