23948sdkhjf

Mange PKA-medlemmer får et løft i pensionerne

Medlemmerne i PKA får i 2015 en kontorente på 4,8% før skat og et løft i pensionerne.
PKA, der administrerer pensioner for tre pensionskasser primært inden for social- og sundhedssektoren, har besluttet at give 4,8% før skat i kontorente i 2015. Det svarer til 4,1% efter skat.

"PKA har en stærk økonomi på baggrund af gode investeringsresultater de senere år. Det giver os mulighed for at give mange medlemmers pensioner et løft. Det er vi meget tilfredse med set i lyset af, at vi i disse år samtidig er nødt til at hensætte store summer til den stigende levealder," siger Peter Damgaard Jensen, der er adm. direktør i PKA.

Kontorenten betyder, at der flyttes godt 5 milliarder fra PKA’s reserver til medlemmernes reserver i løbet af 2015. Konsekvenserne er, at mange medlemmer vil opleve stigende pensioner, mens nogle, særligt ældre medlemmer, ikke vil opleve en stigning. Mange ældre medlemmer har en høj renteforudsætning og korte forventninger til levealder indregnet i deres pensioner, forklarer Peter Damgaard Jensen.

"Vi mangler stadig et stykke, før der er plads til at forhøje deres pensioner også, men med høje afkast og høje kontorenter er vi kommet et skridt i den rigtige retning. Vi har meget fokus på, at vores medlemmer sparer tilstrækkeligt op til pension. Det kan ske ved at blive længere på arbejdsmarkedet og indbetale mere til pension. Vi i PKA gør samtidig vores til at få medlemmers pensioner til at stige og vare hele livet, der bliver længere og længere," understreger Peter Damgaard Jensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078