23948sdkhjf

Ældre Sagen kalder til kamp mod ensomhed

Kronprinsesse Mary holder åbningstalen og socialminister Manu Sareen slår et slag for fællesskaberne, når en række danske organisationer, virksomheder og politikere i dag mødes i København med det formål at skabe en folkebevægelse mod ensomhed.
Ifølge Statens Institut for Folkesundhed føler over en kvart million danskere sig ofte uønsket alene. Følelsen af ensomhed deles af 65.000 danskere over 65 år og 50.000 unge mellem 16 og 24 år. Fødselsattesten har altså ingen indflydelse på ensomhed, og derfor har Ældre Sagen taget initiativ til at skabe en folkebevægelse.

"Ensomhed kender ingen alder, så vi har brug for en bølge af fællesskaber på tværs af generationer. Kampen mod ensomheden skal være en folkesag, og derfor håber vi at mobilisere alle gode kræfter og ideer på tværs af aldersgrupper og organisationer", siger Ældre Sagens direktør Bjarne Hastrup.

Han håber, at konferencen vil munde ud i et bredt folkeligt initiativ, som er nødvendigt for at bekæmpe ensomheden.

"Hvis vi skal ensomheden til livs, skal vi have fat i den enkelte dansker og få ham eller hende til at føle et ansvar. Vi skal invitere de ensomme mennesker, som findes i familien, i skolen eller på arbejdspladsen, med ind i fællesskabet", siger Bjarne Hastrup.

H.K.H. Kronprinsesse Mary stiftede i 2006 Mary Fonden, hvis formål er at bekæmpe social isolation. Fonden har ensomhed som et af indsatsområderne, og det er på denne baggrund, at Ældre Sagen har inviteret Kronprinsessen til at deltage i symposiet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093