23948sdkhjf

Ny måltidstænketank

Den danske måltidskultur skal op til debat.
Fødevareminister Dan Jørgensen har nedsat en helt ny måltidstænketank, der skal lave forslag til, hvordan man kan gøre madkulturen i Danmark stærkere, end den er i dag.

Formanden for den nye Måltidstænketank er adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Søren Gade, som ser frem til arbejdet.

"Jeg er både glad og stolt over at være blevet bedt om at være formand for den nye måltidstænketank. Tænketanken falder godt i tråd med mit daglige arbejde i Landbrug & Fødevarer, og jeg er sikker på, jeg både kan trække på min viden herfra og fra min personlige interesse for, hvad og hvordan vi spiser. Danmark er et land med ufatteligt mange gode råvarer og en god måltidskultur, men alligevel er der langsomt ved at ske forandringer i den måde, vi spiser på. Det er helt naturligt, når et samfund udvikler sig, men derfor er det ofte en god ide at gøre sig forandringerne bevidst. For hvordan vil vi gerne have, vores måltidskultur skal være? Hvad er vigtigt for at skabe den største madglade og folkesundhed hos danskerne? Det er det vi skal forsøge at sætte fokus på", siger han.

Måltidstænketanken er en hurtigtarbejdende tænketank, der allerede i foråret 2015 skal komme med anbefalinger til ministeren. Den består af 20 medlemmer fra hele spektret i fødevaresektoren med både kokke, eksperter og repræsentanter fra forskellige interesseorganisationer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126