23948sdkhjf

Ny vidensbank over social IT på handicapområdet

Erfaringer med social IT på handicapområdet samles ét sted.
Med en bevilling på 4 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden går Socialt Udviklingscenter SUS nu i gang med at etablere en vidensbank over social IT på handicapområdet. 20 kommuner skal være med i udviklingsarbejdet. Og der er stadig enkelte ledige pladser.

Adgang til nye, sociale informationsteknologier kan gøre en stor forskel for mennesker med handicap. F.eks. kan mennesker med autisme via en app lære at brygge kaffe uden at være afhængig af en støtteperson. Og med et Skype-lignende program kan mennesker med udviklingshæmning tale med familie og venner via internettet, uden at en pædagog behøver at være involveret.

Der findes tusindvis af forskellige teknologier, der understøtter kommunikation, leg og læring, sociale netværk og større indflydelse på eget liv. Men det er svært for både medarbejdere i kommuner, brugerne og deres pårørende at få overblik over de mange muligheder og at finde de bedste match mellem teknologier og brugernes udfordringer.

En ny vidensbank skal give adgang til brugere og eksperters vurderinger af eksisterende teknologier og de resultater, der kan opnås med dem.

Vidensbanken etableres som en hjemmeside og skal blandt andet være en hjælp til kommuner, der gerne vil effektivisere indførelsen af social IT ved at bygge videre på andres erfaringer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078