23948sdkhjf

Sikkert Patientflow på nordjyske sygehuse

Sygehus Thy-Mors og Sygehus Vendsyssel iværksætter en ambitiøs indsats, der skal reducere ventetid ved hjælp af redskaber, som har skabt gode resultater på amerikanske hospitaler.
Begge sygehuse vil mindske ventetiden ved, at personalet bliver bedre til at forudsige antallet af indlæggelser og udskrivelser samt planlægge patienternes forløb. Metoden er systematisk at danne sig et overblik over indlæggelser, overflytninger og udskrivelser.

Et centralt redskab i arbejdet med at nedbringe ventetiden og fjerne flaskehalse er daglige tavlemøder på afsnittene og kapacitetskonferencer på sygehusniveau. Her sammenholder personalet historiske oplysninger om udskrivninger med forudsigelser om indlæggelser og udskrivelser.

"Historiske erfaringer på et sygehus kan udnyttes bedre. For eksempel ved vi, at folk typisk bliver indlagt mandag og onsdag, men ikke så meget tirsdag, og at de ankommer efter frokost. En simpel viden, som skal udnyttes til den rigtige bemanding på det rigtige tidspunkt", fortæller Beth Lilja, direktør i Dansk Selskab for Patientsikkerhed, som er tovholder på projekt Sikkert Patientflow, hvor i alt 11 sygehuse fra de fem regioner deltager. Danske Regioner, Dansk Selskab for Patientsikkerhed og TrygFonden står bag Sikkert Patientflow, som løber frem til udgangen af 2015.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095