23948sdkhjf

Sind roser fald i venteliste til unge psykisk syge

Landsforeningen Sind og foreningen Bedre Psykiatri ønsker fokus rettet mod ventetid undervejs i behandling.
Ventetiden for børn og unge psykisk syge, der skal udredes er ifølge Danske Regioner halveret fra 80 dage til 40 dage i løbet af fem år.

Det viser et statusnotat fra regionerne, og det bliver rost af såvel landsforeningen Sind som foreningen Bedre Psykiatri.

Men selv om Sind er glad for udviklingen, bør fokus nu rettes mod ventetiden længere inde i behandlingsforløbet. Sådan lyder det fra foreningens formand Knud Kristensen.

- Ventelisten tæller, indtil man kommer i gang med behandlingen. Og så sker der desværre nogen gange det, at der opstår ventetider i løbet af behandlingen, så man flytter noget af ventetiden fra ventelisten og ind i selve behandlingen, siger Knud Kristensen.

- Det er jo ikke godt, når patienter kommer ind til den første samtale, og så hører de, at de først kan få en tid igen om en måned.

- Det er at foretrække frem for, at man går og venter på at komme ind i systemet, men man har ikke løst problemet, siger han.

Samme melding lyder fra foreningen Bedre Psykiatri, der ligesom Sind roser faldet i ventetiden for børn og unge.

- Det er nok så afgørende, at der kommer til at ske noget efter det indledende møde. Det er jo ikke nok at tale om tingene, og så står du på en ny venteliste, siger generalsekretær i Bedre Psykiatri, Thorstein Theilgaard.

- Det er ret vigtigt, at man får kigget på, om der er et flow. Det ved vi, at man har haft svært ved nogen steder. Det bliver sådan noget stop and go, siger Thorstein Theilgaard.

1. september 2014 træder en ny garanti i kraft. Den betyder, at psykiatriske patienter højst må vente to måneder på at komme i behandling. Året efter halveres ventetidsgarantien til én måned.

Statusnotatet fra Danske Regioner viser desuden, at der i perioden 2007 til 2013 er blevet behandlet markant flere patienter i psykiatrien - unge såvel som voksne.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11