23948sdkhjf

Over 10.000 hjemmesider lukket

Den verdensomspændende aktion, Operation PANGEA VII, har haft fokus på at bekæmpe ulovligt salg af medicin på nettet og gøre forbrugerne opmærksomme på, at de skal passe på sig selv, når de køber medicin på nettet.
Den nyligt overståede aktion resulterede bl.a. i, at over 10.000 hjemmesider er blevet lukket, meddeler Sundhedsstyrelsen. På verdensplan blev 237 personer anholdt, over 540.000 forsendelser blev kontrolleret, og over 8,3 millioner enheder potentielt livsfarlig medicin blev tilbageholdt – til en estimeret værdi af over 31 millioner dollars.

Fra Danmark deltog Sundhedsstyrelsen, SKAT, politiet og Fødevarestyrelsen i aktionen, med assistance fra Lægemiddelindustriforeningen og Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut.

Fokus har været på forsendelser med medicin fra tredjelande og der er analyseret en række produkter, som har været under mistanke for at indeholde udeklarerede lægemiddelstoffer. 4 ud af de 11 analyserede produkter har vist sig at indeholde lægemiddelstoffer, som ikke stod på pakken, meddeler Sundhedsstyrelsen. Desuden er der blevet indberettet 10 hjemmesider til Interpol for muligt ulovligt salg af lægemidler.

Herudover har der været ekstra fokus på råd og vejledning til køb af medicin på internettet via GoCards og Sundhedsstyrelsens Facebook-side ("snydemedicin, nej tak").
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079