23948sdkhjf

Astrid Krag: Målrettet indsats giver lavere dødelighed

Sundhedsministeren er glad for, at regionerne arbejder videre med at nedbringe dødeligheden på hospitalerne.
Det er ikke tilfældigt, at andelen af patienter, som dør på grund af dårlig behandling, er faldet med i alt 14 procentpoint over en seksårig periode.

Det fastslår sundhedsminister Astrid Krag (SF), efter at Politiken lørdag beskriver, hvordan den nationale måling af hospitalsdødelighed (HSMR) har vist det markante fald.

- De nye tal er et bevis på, at man kan nedbringe antallet af dødsfald, hvis man arbejder målrettet på at forbedre kvaliteten på sygehusene og styrke patientsikkerheden.

- Og derfor er det også fornuftigt, at regionerne nu vil udbrede de gode erfaringer fra blandt andet "Patientsikkert Sygehus" til resten af landet, skriver ministeren i en kommentar til Ritzau.

I første kvartal 2007 mistede fem procentpoint for mange i følge Politiken livet i forhold til en forventet dødelighed, mens ni procentpoint færre end ventet døde i andet kvartal 2013.

- Regionernes arbejde med at gøre sygehusene mere patientsikre vil forhåbentlig sammen med de tiltag, som vi fra regeringens side har sat i gang, føre til, at den positive udvikling fortsætter de kommende år.

- For ethvert dødsfald, der kunne have været undgået, er naturligvis et for meget, skriver ministeren videre.

I årets andet kvartal døde i alt 5559 patienter under indlæggelse på hospitalet. Det er færre end forventet ud fra en lang række kriterier hos de indlagte patienter - for eksempel køn, alder, sociale forhold og kroniske sygdomme.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079