23948sdkhjf

Den omvendte besøgsven

Randers Kommune har bedt studerende på VIA University College om hjælp til at løse virkelighedens udfordringer på ældreområdet.
Studerende fra uddannelsen Psykomotorisk terapeut og fra Sygepleje- og Pædagoguddannelsen har arbejdet med udfordringen i tre uger, og i sidste uge fremlagde de tre bud.

Det ene forslag hedder Omvendt Besøgsven.

"Ideen lægger vægt på generationsmødet mellem ung og gammel, fordi vi tror på, at relationer forebygger ensomhed. Fru Jensen kan helt sikkert lære fra sig i håndarbejdslokalet, og Hr. Olsen kan fortælle om Anden Verdenskrig og hamre i sløjd. Den ældre skal føle sig værdifuld for samfundet, og frivillige skal hjælpe med at organisere sådan et projekt", lyder det fra den ene gruppe studerende.

Sygehus-Bedste

"Sygehus-Bedste" hedder et andet forslag:

"Ensomme ældre skal i vores forslag være en slags "reserve-bedste" for børn på sygehuset. De ældre skal føle, at de er noget for nogen, og at de er et slags pusterum fra børnenes sygdom. I kombination med forslaget "Sygehus-Bedste" skal de ældre bagefter have mulighed for, sammen med en præst, at sidde og snakke om de emner, der fylder i de ældres liv", forklarer gruppen bag forslaget.

Det tredje forslag er Café Snik Snak, som skal være en café med samvær, hyggesnak og temadage drevet af frivillige.

Tovholder på projektet Erla Buhl er begejstret for samtlige forslag, men særligt Café Snik Snak har vakt hendes interesse:

"Alle forslagene kan bestemt blive til noget. Ingeborg Zachariassen fra VIA, frivilligkoordinatorerne og jeg sætter os nu sammen og snakker om forslagene. Café Snik Snak skal laves i samarbejde med VIA’s studerende, og arbejdet med frivillighed skal fortsat være en del af undervisningen på uddannelserne. Vi synes helt klart at projektet har været en succes, og mange af de studerende har allerede meldt sig som frivillige til cafeen," siger Erla Buhl.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063