23948sdkhjf

Patienter gik i stå på Hovedbanen

Med "Stand Still"-kampagnen håber Parkinsonforeningen at kunne skabe større opmærksomhed, viden og kendskab til sygdommen.
På Hovedbanen, Nørreport og andre udvalgte steder med meget trafik gav gadekunstnerne onsdag forbipasserende en oplevelse af, hvordan en verden i konstant bevægelse kan være svær at begå sig i som parkinsonramt – ikke mindst pga. omverdenens manglende viden og forståelse. De fire gadekunstnere illustrerede symptomerne ved en sygdom, som er diagnosticeret hos 7.000 danskere - og som mange af os tager grueligt fejl af. En ny Gallup-analyse dokumenterer nemlig, at danskerne ved meget lidt om sygdommen Parkinson og derfor ofte fejlvurderer parkinsonramte, når de møder dem i hverdagen.

"Sammen med Gallup har vi gennemført en analyse af danskernes viden om Parkinson. Og resultatet viser klart, at kun de færreste kender til symptomerne på den sygdom, som vi tror vi ved en hel masse om – og som de fleste af os på en eller anden måde har berøring med. Enten som patienter, pårørende eller måske bare som forbipasserende til et menneske, der opfører sig "underligt", og som vi undgår i stedet for at hjælpe. Derfor gennemfører vi netop nu oplysningskampagnen "Stand Still", fortæller direktør i Parkinsonforeningen Mette Holst.

Som en anden del af oplysningskampagnen har TV 2-vært Camilla Nørgaard og komiker Sebastian Dorset i et døgn prøvet at leve som parkinsonramte og har dokumenteret det i en videodagbog, der netop nu kan ses på Parkinsonforeningens hjemmeside.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109