23948sdkhjf

Region Nordjylland får medhold i klagesag

Klagenævnet for Udbud har afgjort, at Region Nordjylland befandt sig i en force majeure-situation og dermed havde ret til at indgå aftale om nyt medicinsystem uden udbudsrunde.
Da Region Nordjyllands leverandør af medicinsystem gik konkurs i vinteren 2011, stod man i en nødsituation, hvor det var nødvendigt at handle hurtigt for at opretholde patientsikkerheden og derfor valgte man en ny midlertidig leverandør uden et officielt udbud, forklarer regionen i en pressemeddelelse.

Et software-firma klagede til Klagenævnet for Udbud, og klagenævnets kendelse giver regionen medhold, fordi regionen stod i en force majeure-situation:

- En konkurs hos en leverandør satte patientsikkerheden på spil, og vi valgte naturligvis at sætte alt ind på at opretholde sikkerheden for patienterne. Vi vurderede, at det var i overensstemmelse med udbudsreglernes undtagelsesbestemmelser, og det har vi nu klagenævnets ord for. Det er dels betryggende men også væsentligt at få afklaret, hvis vi en anden gang står i en lignende ekstraordinær nødsituation, udtaler Dorte Stigaard, direktør for it i Region Nordjylland.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109