23948sdkhjf

Fokus på unge og rusmidler

Gruppesamtaler og individuel rådgivning skal over de næste fire år hjælpe unge fra Lolland Produktionsskole og CELFs afdelinger i Nakskov og Maribo videre.
Mange unge har svært ved at holde fast i deres uddannelsesforløb, og for en del hænger det sammen med et problematisk forbrug af rusmidler. Det skal projektet Trust U nu gøre noget ved, fortæller misbrugskoordinator Liselotte Larsen fra Sektor for Arbejdsmarked i Lolland Kommune:

- Vi kan se, at der er et behov for denne indsats. Inden vi gik i gang talte vi med skolerne, og de mener selv, at de har flere elever, der kunne have behov for et forebyggende tilbud med fokus på rusmidler. CELF og Produktionsskolen deltager i både styregruppen og projektgruppen, og skolerne har udvist et stort engagement fra starten. Kontaktlærere og vejledere har taget godt imod os og de har været meget interesserede på de info-møder, vi har haft med dem. Der er ingen tvivl om, at det gode samarbejde med skolerne har været afgørende for, at det har været muligt at etablere Trust U, siger Liselotte Larsen, som er projektleder på Trust U og har det overordnede ansvar.

Trust U er inspireret af et forsøg fra Københavns Kommune, der havde stor succes med at ændre deltagernes livsvaner. Samlet set fik de reduceret forbruget af rusmidler og de blev bedre til at bide sig fast på deres uddannelse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078