23948sdkhjf

Minister for socialdemokratisk hjerteblod...

Nyhedsinformation har mødt social- og integrationsminister Karen Hækkerup, der har fået enhver socialdemokrats drømmeministerium.
Navnet Hækkerup er dybt forankret i dansk politik, og derfor er der da heller ikke noget at sige til, at der har været store forventninger til Karen Hækkerup, Danmarks social- og integrationsminister. Hele 11 folketingsmedlemmer har siden 1849 haft efternavnet Hækkerup.

Nu hører det til historien, at hun ikke er en Hækkerup med "blodets bånd", men er gift ind i familien via sit ægteskab med Ole – også medlem af Folketinget – med hvem hun har tre børn.

Karen Hækkerup søgte et studenterjob hos Ole, men i stedet for et job endte det med ægteskab.

Hun er uddannet bachelor i statskundskab og cand.scient.pol fra Københavns Universitet. Inden hun blev medlem af Folketinget i 2005 var hun valgt til Københavns Borgerrepræsentation gennem ti år.

- Nogen omtaler mig som den "uægte" Hækkerup, men så kan jeg da glæde mig over at have født tre "helt ægte Hækkerup", fortæller Karen Hækkerup med et smil på læben til Nyhedsinformation.

Hæslige børnesager

Karen Hækkerup lægger ikke skjul på, at det, der har gjort det største indtyk på hende det første år som minister, har været de "hæslige børnesager":

- Jeg har så i forhold til de fleste andre den mulighed at gøre noget ved det. Jeg kan ændre tingene. Så selv om jeg nogle gange må tørre øjnene, fordi jeg ikke kan holde tårerne tilbage – det er virkelig vanskelige sager og grimme oplevelser, som børnene har været udsat for – så har jeg haft magten til at lave det om, og derfor har jeg lavet en overgrebspakke, som hele Folketinget er samlet om. Det er en overgrebspakke, der udstikker retningslinier for, hvordan kommunerne skal sagsbehandle disse meget tragiske børnesager. Det betragter jeg selv som den største "bedrift". Det er et område, der har "sejlet" voldsomt, og hvor den ene retssag efter den anden har vist, at børn har betalt den ultimative pris, forklarer ministeren til Nyhedsinformation.

Tilsynsreform

Karen Hækkerup peger også på, at der er lavet en tilsynsreform, der i højere grad sikrer, at børnene, når de er fjernet hjemmefra til eksempelvis botilbud, sikres bedre:

- Der var botilbud, hvor børnene heller ikke havde det godt og endda blev udsat for overgreb eller misbrug. Det var steder uden faglighed. Derfor fjernes godkendelsen fra de enkelte kommuner og lægges ind i et større socialt tilsyn, så der etableres fem store og professionelle enheder i Danamrk, som skal sørge for godkendelse af alle de steder, hvor den anbringes mennesker...

Tilsynsreformen betyder i praksis, at i fremtiden vil kommuner, der fjerner et barn eller skal anbringe eksempelvis en voksen udviklingshæmmet på et botilbud, vide, at når de køber en plads, er der kvalitet bag og folk, der pædagogisk og fagligt ved, hvad de har med at gøre.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11