23948sdkhjf

Hjerner i blød

Studerende fra Sygepleje- og Pædagoguddannelsen og uddannelsen Psykomotorisk terapeut skal de næste tre uger finde løsninger på virkelighedens udfordringer.
Hvordan gør vi frivillighed på ældreområdet fedt at prale med? Hvordan finder vi de unge frivillige? Og hvordan skal frivillige give ensomme ældre det nærvær, de mangler i hverdagen? De spørgsmål er studerende fra VIA University College i Randers blevet sat til at besvare.

I Randers Kommune har man 24 ældrecenter, hvor der på alle er frivillige borgere tilknyttet. Men desværre ikke nok, fortæller kommunen. I projektet, som VIA University College og Randers Kommune står bag, bliver det de studerendes opgave at løse udfordringen om at skaffe flere frivillige hænder til ældreområdet.

"Hvis buddene er bæredygtige nok, kan de sagtens blive til virkelighed," siger Sigrid Vest Arler, som er frivilligkoordinator på ældreområdet. Sammen med sine to kollegaer Mette Søby og Line Fiil Andersen koordinerer og underviser hun frivillige på ældrecentrene.

De tre frivillighedskoordinatorer præsenterede i sidste uge de unge studerende for frivilligområdets råb om hjælp, og lagde i deres oplæg stor vægt på, at både de frivillige og de ældre ikke kan puttes i ensformige, stereotype kasser.

"Vi har både børn og voksne, som frivilligt hjælper på plejecentrene. Og de ældre må endelig ikke ses som en grå, kedelig masse. Alle ældre har ressourcer, og det er netop dem, vores frivillige skal have frem," siger Sigrid Vest Arler.

De studerende sad med ørerne stive, og buddene væltede allerede ind.

"Vi håber på at få en masse nye, gode bud frem i lyset. Vi ved, at unge og ældre mennesker faktisk fungerer rigtig godt sammen. Vi håber, at de studerende vil tænke nyt og kreativt i forsøget på at hverve frivillige og hjælpe vores ældre," siger konsulent på ældreområdet og tovholder på projektet, Erla Buhl.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063