23948sdkhjf

Hverdagslivet har barrierer for personer med handicap

SFI har undersøgt samfundsdeltagelse, hverdagsliv og levevilkår for personer med funktionsnedsættelse i en stor spørgeskemaundersøgelse med knap 19.000 besvarelser.
Undersøgelsen viser, at i den del af hverdagslivet, hvor rammer og normer for handlinger ikke nødvendigvis er klare, oplever mange personer med funktionsnedsættelse det vanskeligt at deltage på lige fod med andre. Og det gælder både personer med fysisk og psykisk funktionsnedsættelse. Det handler især om aktiviteter i byrummet - som at gå på café eller i biografen. Og det handler om intime og personlige relationer - som at have nære fortrolige eller at have et godt sexliv.

Derimod oplever personer med funktionsnedsættelse ikke i samme grad barrierer, når det drejer sig om at deltage i aktiviteter med mere faste eller institutionaliserede rammer. Det er fx at gå til lægen, gå på arbejde, deltage i foreningsmøder, udførefrivilligt arbejde, dyrke foreningssport eller tilbringe tid med familien. Det har især en positiv betydning for deltagelsen i samfundslivet at være knyttet til arbejdsmarkedet og at have et tæt forhold til familien. Personer med en lav tilknytning til arbejdsmarkedet eller personer, der modtager førtidspension, har en langt lavere grad af deltagelse.

kilde: sfi.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078