23948sdkhjf

Optimal kost og motion skal bremse diabetes--epidemi

Nu starter verdens hidtil største undersøgelse af, hvordan man bedst forebygger type-2 diabetes gennem kost, motion og livsstil.
"Vi vil gerne afklare, om vores nuværende kost- og motionsanbefalinger er optimale i forhold til at forebygge type-2 diabetes eller om en anden livsstil er mere effektiv. Det kan spare samfundet for milliarder i sundhedsudgifter at finde en formel for, hvordan man bedst forebygger type-2 diabetes. Det vil vi dels gøre ved et køre et stort treårigt klinisk forsøg med forsøgspersoner fra 8 lande og dels ved at studere data fra flere store befolkningsundersøgelser", siger overordnet koordinator for projektet, professor Anne Raben fra Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet.

Det store kliniske studie gennemføres på omkring 2500 deltagere fra Finland, Holland, Storbritannien, Spanien, Bulgarien, Australien, New Zealand samt i Danmark, hvor man på Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet netop er gået i gang med at finde egnede deltagere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079