23948sdkhjf

Danmark og Kina samarbejder på ældreområdet

Social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen har netop underskrevet en samarbejdsaftale med Kina om vidensdeling og samarbejde på ældreområdet i forhold til ældrepleje og –omsorg.
Aftalen, et såkaldt Memorandum of Understanding (MoU), er et vigtigt skridt i forhold til at skabe de bedst mulige rammer for at fremme danske virksomheders muligheder for at komme ind på det kinesiske ældreområde med fokus på blandt andet langtidspleje, rehabilitering og genoptræning og velfærdsteknologi, fortæller Social-, børne- og integrationsministeren:

"Samarbejdsaftalen med Kina er en vigtig brik, vi nu får lagt både i forhold til den vækstplan for sundheds- og velfærdsløsninger, som regeringen fremlagde kort før sommerferien, og i forhold til at udvikle vores indsatser på ældreområdet og tage vare på de ældre i vores samfund", siger hun.

Kina vil inden for de næste ti år stå med en befolkningssammensætning, hvor mere end 20 procent vil være over 60 år, hvilket svarer til 280 millioner ældre borgere, der står uden for arbejdsmarkedet. For at håndtere den udfordring er der fra kinesisk side en stor interesse for at hente viden og ekspertise fra Europa, herunder Danmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126