23948sdkhjf

Der blev sprunget for livet og talt på livet løs

Debatindlæg af Lise Thorsen (S), medlem af Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune og sundheds- og omsorgsordfører.
DGI lagde 15. april rum til 700 aktive, entusiastiske og hyggesnakkende 60+’ere, der deltog i eventen "Spring for livet". Københavns Kommune havde inviteret til motion og samvær for københavnere, der har lagt 60 års fødselsdagen bag sig, men foran sig har et måske helt nyt og anderledes aktivt fritidsliv.

Som politiker var det fantastisk at være med til dagen, hvor bl.a. zumba, cykling og stavgang var på menuen. For hvis man ikke allerede har opdaget det tidligere, så er det på tide at springe ud i sportens verden og få styr på motionen, når årene melder sig på banen. Det vil give en sund og bedre alderdom, hvor vi kan klare meget mere, hvis vores kroppe er godt gearede. Og vejen frem er motion og sund mad. Lige meget alder. Det er det, vi styrer efter politisk. Et aktivt og sundt fritidsliv til alle aldersklasser, så vi i København bl.a. kan blive stolte af den sundhed og middellevealder, der pt. ikke er tilfredsstillende for hele København.

Når vi bor i København, bor vi i en storby, hvor næsten kun fantasien sætter grænser for, hvad vi kan gå til via et væld af topengagerede idrætsforeninger, motionshold, madkurser, kulturelle eller sportslige udflugter osv. Det håber jeg, at rigtig mange bliver inspirerede til at hoppe ud i, bl.a. via sådan en fælles dag som i DGI.

På dagen var der måske flest af de ældre, som er ressourcestærke. Men der var dejligt nok også ældre, der har det lidt sværere, men som alligevel havde samlet kræfter og mod på noget nyt. Jeg håber, at alle deltagerne på "Spring for Livet"-dagen kan trække flere med sig i hverdagens foreningsliv. For det handler jo ikke kun om sundhed og motion. Det handler i høj grad også om at opleve noget sammen, være sammen og tale med andre.

Arrangørerne havde forventet omkring 500 deltagere. Der kom 700. Det tal taler jo lidt for sig selv. København rummer rigtig mange aktive 60+’ere, som vi fra politisk hold rigtig gerne vil være med til at skabe en god og sund hverdag for.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063