23948sdkhjf

Danmark får ftalat-strategi

Det er ekstremt vigtigt at få styr på disse stoffer, som kan findes i alt fra badeforhæng til kabler, vinylgulve, luftmadrasser og sandaler, lyder det fra Miljøministeren.
Nu sender miljøminister Ida Auken en samlet ftalat-strategi i høring. Strategien skal give ny viden om risikoen ved stofferne og blandt andet kan føre til forbud mod flere skadelige ftalater.

- Med den nye strategi går Danmark igen forrest på området. Det er ekstremt vigtigt at få styr på disse stoffer, som kan findes i alt fra badeforhæng til kabler, vinylgulve, luftmadrasser og sandaler. Vi ved endnu ikke nok om alle ftalater, men vi ved, at nogle af dem er hormonforstyrrende og for eksempel kan medvirke til for tidlig pubertet hos piger og misdannede kønsorganer hos drenge, siger hun.

Nye forbud

Som del af strategien går Miljøstyrelsen allerede nu i gang med at vurdere de tilgængelige oplysninger om de mest anvendte ftalater. Og det kan føre til nye forbud eller andre tiltag, hvis det er nødvendigt, lover miljøministeren, som også understreger, at det ikke nødvendigvis er alle ftalater, der er problematiske:

- Hvis vi under arbejdet opdager en risiko ved én eller flere ftalater, vil jeg straks starte arbejdet til at foreslå et EU-forbud, siger Miljøministeriet, som løbende vil inddrage industri, NGO'er og andre myndigheder i arbejdet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078