23948sdkhjf

En sommermelding af de bedre

Debatindlæg af Dennis Kristensen, formand for FOA.
Der har sommeren over næsten været en politisk konkurrence over temaet "tænk på et tal" – senest udtrykt med Liberal Alliances sommer-forslag om lige at spare 75 milliarder kroner i den offentlige sektor. Jeg synes, at man med tilfredshed bør anerkende Dansk Folkepartis standpunkt, når det gælder den økonomiske politik. Hvis vi skal opretholde den velfærd, som vi kender, så kræver det, at den offentlige sektor får lov at vokse lidt hvert år.

Dansk Folkeparti foreslår en offentlig vækstramme på 0,8 procent om året frem mod 2020. Tallet er regeringens gamle målsætning. Men det er ændret i regeringens seneste 2020-plan, der vil effektivisere og spare 12 milliarder kroner frem mod 2020.

Efter at den offentlige sektor har været gennem en periode med nul-vækst, så er antallet af ansatte i kommuner og regioner faldet med cirka 40.000 medarbejdere siden 2010.

Faldet er betydeligt og mærkbart på den offentlige service, hvor der i dag både løbes stærkere og f.eks. er færre ansatte i ældreplejen, selvom antallet af ældre fortsat stiger.

Det ville klæde det politiske system at melde præcist ud, at det, der kaldes nulvækst, er det samme som nedskæringer. FOA vil aldrig sige nej til at gøre tingene bedre og billigere. Men man kan ikke bare hive effektiviseringer og rationaliseringer ned fra den blå himmel, og så tænke på et tal, som passer til ens politik.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079