23948sdkhjf

Vilde planter er ikke altid uskadelige

DTU Fødevareinstituttet har gennemgået den videnskabelige litteratur om naturlige giftstoffer i udvalgte dyrkede og indsamlede vilde planter og har samlet resultaterne i en populærvidenskabelig artikel.
Flere planter kan forveksles med giftige planter, og hvis man ikke har den tilstrækkelige botaniske indsigt til at kende de sikre planter fra de giftige, bør man holde sig fra at indsamle planter. Andre planter skal tilberedes, før de er ufarlige at spise.

Planter indeholder forskellige såkaldte bioaktive stoffer - nogle kan være gavnlige for mennesker, mens andre er skadelige. DTU Fødevareinstituttet har gennemgået den videnskabelige litteratur om naturlige giftstoffer i udvalgte dyrkede og indsamlede vilde planter og præsenteret resultaterne i en populærvidenskabelig artikel. I artiklen er også en liste over planter, som man har tradition for at spise.

"Blot fordi det er naturligt, er det ikke nødvendigvis sundt eller ufarligt at spise. Hvis du spiser planter, der ikke traditionelt har været spist af mennesker, eller som kun få har spist, er du dit eget forsøgsdyr", siger seniorrådgiver Kirsten Pilegaard fra DTU Fødevareinstituttet.

kilde: DTU Fødevareinstituttet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093