23948sdkhjf

Blå Blok freder allergikere i kemikalieforliget

Indlæg af Venstres miljøordfører Henrik Høegh på vegne af blå bloks partier.
Alle folketingets partier er onsdag blevet enige om en ny kemikaliehandlingsplan. For alle partierne i blå blok har det været afgørende at sikre et ordentligt grundlag for duft- og kemikalieoverfølsomme allergikere.

For blå blok har det været vigtigt at sikre, at man ikke taber en gruppe mennesker på gulvet eller skaber uens vilkår på tværs af medlemslandene i EU. Det mener jeg, at vi har fået forhandlet på plads med det nye forlig.

Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance er tilfredse med, at man sikrer allergi-, duft- og kemikalieoverfølsomhed i tre konkrete initiativer:

1) Den telefoniske rådgivningstjeneste hos Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed, hvor en rådgivende sygeplejerske en dag om ugen rådgiver patienter og pårørende ud fra eksisterende viden og erfaringer med personer med duft- og kemikalieoverfølsomhed videreføres.

2) Igangværende ph.d.-studier ved Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed færdiggøres.

3) Danmark følger EU-regler og den generelle udvikling. Ny viden fra EU og især Sverige på duft- og kemikalieoverfølsomhed vil blive fulgt tæt for at sikre optimal forebyggelse herhjemme.

Kemikaliehandlingsplanen løber fra 2014-2017 med et budget på 185 mio. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063