23948sdkhjf

Flere sygeplejersker skal forske

Fredag afholder Forskningsenhed for Klinisk Sygepleje på Aalborg Universitetshospital en stor temadag, der skal sparke en ny forskningsstrategi i gang.
Målet med strategien er klart: Flere sygeplejersker skal forske i sundhedsfaglige problemstillinger, for at kunne give patienterne den bedste behandling og pleje.

"Vi ved, at vi fremover kun bliver endnu mere udfordret på økonomi og ressourcer. Så det holder ikke bare at gøre, som man gjorde for 25 år siden, så kommer vi bagud på kvalitet. Vi skal både effektivisere og forbedre kvaliteten – og det kan vi med forskning. Den sygepleje, vi yder, skal være videnskabeligt dokumenteret, så vi kan sige, at det er holdbart for såvel vores patienter som vores hospitals- og samfundsøkonomi", siger leder af Forskningsenhed for Klinisk Sygepleje, Erik Elgaard Sørensen:

Målsætningen er, at der ved alle klinikker på Aalborg Universitetshospital forskes i klinisk sygepleje. Forskningsstrategien skal realiseres ved hjælp af et forskningsprogram, der forventes at initiere 40 forskningsprojekter med afsæt i klinisk sygeplejepraksis.

Mere end 100 sygeplejersker, læger, jordemødre, radiografer, ergo- og fysioterapeuter samt bioanalytikere har tilmeldt sig temadagen.

"."
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063