23948sdkhjf

EU siger nej til abort

Indlæg af medlem af Europa-Parlamentet, Britta Thomsen (S).
Den politiske kamp for retten til abort har tirsdag lidt et stort nederlag til det katolske Europa. Anført af Europa-Parlamentets politiske højrefløj er betænkningen om retten til seksuel og reproduktiv sundhed netop blevet nedstemt.

Det er en skamplet på Parlamentets historie. Aldrig før har den katolske lobby formået at samle så massiv en modstand mod abort. Hele forløbet har været absurd. Det har været en atypisk lovgivningsproces.

Betænkningen var første gang til afstemning den 22. oktober. Dengang blev afstemningen dog afbrudt af konservative parlamentarikere, der efter en større pibekoncert fik trumfet igennem, at betænkningen skulle sendes retur til ligestillingsudvalget. Efter en kort proces i udvalget var den i dag tilbage i afstemningssalen.

Polen, Irland og Luxembourg har i dag en meget restriktiv abortlovgivning, der i praksis betyder, at meget få får tilladelse til abort. Malta har som det eneste medlemsland et direkte forbud mod abort, men flere er på vej. Både Ungarn og Spanien er på vej med ændringer i deres eksisterende lovgivning om retten til abort.

Det er ufatteligt, at debatten om abort har taget en så drastisk drejning. Europa-Parlamentet har altid været den progressive kraft i forhold til kvinders rettigheder. Vi er i dag blevet sat flere år tilbage. Men de skal ikke tro, at vi giver op så let.

Vi kan ikke acceptere, at det kun er de velstillede kvinder, der kan få en abort, fordi de råd til at rejse til et andet land og betale for få udført en abort. Det var ikke det fællesskab jeg meldte mig ind i 2004.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11