23948sdkhjf

Gratis serviceeftersyn af cyklen

Region Hovedstaden åbner midlertidigt cykelværksted på Københavns Hovedbanegård for at få flere fra bilsædet til cykelsadlen.
I morgen onsdag kan cyklister få et gratis serviceeftersyn af cyklen, køre VM-ruten på simulationscykler og vinde en ny elcykel. Samtidig kan borgerne få mere information om cykelsuperstier, og hvor mange penge og hvor meget CO2 man reelt sparer ved at tage cyklen frem for bilen.

Det foregår ved "Tivoli-indgangen" på Københavns Hovedbanegård onsdag mellem kl. 14.00 og 18.00.

- I Region Hovedstaden har en målsætning om at få 15.000 flere borgere til at cykelpendle inden 2020. Det er både godt for helbredet og pengepungen, og vores undersøgelser viser da også, at hver tredje hovedstadsborger ville cykle mere, hvis cykelstierne var bedre. Derfor har vi over de næste tre år afsat 20 millioner kroner til bedre cykelstier, gratis cykler med i togene på lokalbanerne og cykelrute-app, fortæller Steen Olesen (SF), formand for Region Hovedstadens regionaludvalg..

Han henviser samtidig til en COWI analyse, der viser, at samfundet sparer sammenlagt cirka fem kroner i sparede sygedage for hver ekstra kilometer en borger cykler. Dertil kommer mindre trængsel på vejene og dermed mindre CO2 udledning.

Målsætningerne på cykelområdet er et led i Region Hovedstadens seneste regionale udviklingsplan, som regionen nu i samarbejde med regionens kommuner er i gang med at føre ud i livet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064