23948sdkhjf

Ny ungdomscafé i Tåstrupgård

Cafeen åbner i dag og bliver et socialt mødested, som også skal hjælpe de unge til uddannelse, praktik og job.
"De unge har i mange år efterlyst et lokalt klubtilbud, og Byrådet har derfor besluttet at etablere Ungdomscaféen som aftentilbud for de 14-18-årige. Ungdomscaféen skal være et trygt tilholdssted, hvor unge kan møde andre unge, og hvor der samtidig er mulighed for god voksenkontakt", fortæller borgmester i Høje-Taastrup, Michael Ziegler.

Caféen er ikke en traditionel fritids- og ungdomsklub, understreger formand for Institutions- og Skoleudvalget Kurt Scheelsbeck:

"Den skal primært gøre en indsats for at få unge i gang med uddannelse, arbejde eller tilbage til skolen. Derfor er det også hensigten, at medarbejderne kan hjælpe de unge med at få kontakt til erhvervslivet og evt. få aftaler om praktik- og eller arbejdsplads", fortæller han.

Ungdomscaféen vil få et tæt samarbejde med den lokale heldagsskole Selsmoseskolen og med medarbejderne under den boligsociale helhedsplan Tåstrupgård, parterne i SSP-samarbejdet og Gadeplan-medarbejderne. Desuden tilknyttes en socialrådgiver til at hjælpe og vejlede de unge, ligesom der også bliver etableret et tæt samarbejde med forældre fra Tåstrupgård.

Ungdomscaféen starter med tre ugentlige åbningsaftener kl. 17-22. Senere udvides til aftenåbent alle hverdage. Desuden vil der være åbent i forbindelse med særlige arrangementer i weekenderne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078