23948sdkhjf

Overvægtige gravide får hjælp

Randers Kommunes nye tværfaglige projekt, Mamma Move, hjælper overvægtige gravide med at mindske presset på bukselinningen gennem træning, kostvejledning og særlige aktive mødregrupper.
"Det største fokus er ikke at få kvinderne til at tabe sig nu og her. Det vi allerhelst vil opnå er, at de bliver motiverede til at arbejde med sig selv og få en forståelse for, hvorfor det er vigtigt at undgå overvægt – også for sine børns skyld. Masser af undersøgelser viser, at børn født af overvægtige mødre har større risiko for at blive overvægtige, ligesom man også ved, at er man overvægtig under og efter første fødsel, så er der stor risiko for, at man bliver mere og mere overvægtig med hver børnefødsel. Og det vil vi gerne undgå", fortæller leder af Sundhedsplejen i Randers Kommune, Anne Lise Buus Nielsen.

Det sundhedsfaglige personale tilknyttet projekt Mamma Move er gennemgående både før og efter fødslen. Det betyder, at der er kendte ansigter under hele forløbet, der bæres igennem af et samarbejde mellem jordemødre, sundhedsplejersker og fysioterapeuter. Og det er med til at gøre kvinderne ekstra trygge, mener Anne Lise Buus Nielsen:

"Fysioterapeuten kan jo fx forsikre kvinderne om, at deres ufødte børn ikke tager skade af, at mor er fysisk aktiv. Samtidig kommer sundhedsplejerskerne rigtig meget på banen, når de nybagte mødre oplever at overskuddet til træning og kost er i fare for at drukne i babygråd og søvnløse nætter. Så her har de en vigtig rolle for at få projektet til at blive en succes. Vi har hver især en rigtig høj faglighed og kan rigtig meget med vores fag, men når vi går sammen, så kan vi endnu mere. Det er jeg sikker på, at kvinderne i projektet mærker, og det styrker vores projekt på en rigtig god måde", siger hun.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.601